Wat te doen bij overlijden

Neem vooral de tijd

Als een dierbare overlijdt, neem dan vooral de tijd die u nodig heeft. U bepaalt zelf wanneer u een arts of uitvaartverzorger belt. Te vaak heb ik ervaren dat nabestaanden denken dat ze direct na een overlijden direct een arts of uitvaartverzorger moeten bellen. Ik wil vanuit mijn hart benadrukken dat dat echt niet nodig is. Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik hoe verwarrend plots alles kan zijn als je vanuit onwetendheid of schrik te snel belt. Zo snel er een arts of uitvaartonderneming aanwezig is wordt vaak het intieme kostbare moment doorbroken.

Koester het samenzijn

Er is echt géén haast geboden, blijf bij u eigen gevoel en neem de tijd die u nodig heeft. Misschien wilt u graag nog in alle rust alleen zijn of wilt u eerst familie/vrienden informeren en hen de gelegenheid geven om langs te komen. Koester de intimiteit van het samenzijn op dat moment. Het mag.

Bel ons als u zover bent

Pas wanneer ú zover bent neemt u contact op met de dienstdoende huisarts. Zodra de huisarts het overlijden heeft vastgesteld dan belt u ons.

 • Bel de huisarts

  Neem eerst contact op met de huisarts of huisartsenpost. De huisarts geeft een schriftelijke verklaring van overlijden af.

 • Bel Henriëtte Nieskens

  Dag en nacht bereikbaar voor een melding van overlijden. Voor de regio ‘s-Hertogenbosch belt u naar: 073-203 2170. Voor de regio Limburg belt u naar: 0475-202 073

 • Eerste contact

  Bij het eerste telefonisch contact bespreken we uw wensen rondom de laatste verzorging en opbaring. Onze eerste zorg gaat altijd naar de overledene. Aansluitend spreken wij een tijdstip af voor een eerste gesprek.

 • Eerste afspraak

  Tijdens het eerste gesprek richten wij ons met name op uw wensen rondom de rouwkaart en de hiervoor benodigde informatie zoals datum, tijdstip en locatie van het afscheid.

 • Vervolgafspraken

  In de dagen daarna bespreken we onderwerpen als: vervoer & route, bloemen, herinneringskaartje, invulling ceremonie en catering.

 WENSENGESPREK

nieskens uitvaartzorg

 DE UITVAART

 DE KINDEREN

nieskens uitvaartzorg

nieskens uitvaartzorg

 NAZORG

Hulp Nodig?

Heeft u onze hulp nodig? U kunt op een paar manieren contact met ons opnemen.

Noodlijn

Heeft u direct help nodig?
Voor melding van overlijden staan wij 24/7 voor u klaar. Bel 0475-202 073 voor de Regio Limburg of 073-203 2170 voor de regio Noord Brabant

Heeft u een vraag?

Nieskens Uitvaartzorg is actief in de regio Limburg en Noord Brabant. Belt u gerust naar één van onze nummer, wij staan u graag te woord. Liever een email sturen? Dat kan naar info@nieskensuitvaartzorg.nl.

Veelgestelde vragen

Een vraag en liever niet direct contact?
Speciaal voor de onderwerpen rondom overlijden hebben wij een lijst van veelgestelde vragen opgesteld. Deze zijn te vinden onderaan de pagina ‘bij overlijden’.