nieskens uitvaartzorg

Je passie? Dat kan toch niet, je zit altijd in verdriet en ellende?

Dankbaar en trots schrijf ik vandaag de eerste woorden. De start van een nieuwe fase in mijn leven. De start van mijn onderneming. De start van mijn 1ste blog.

Ruim 12 jaar ben ik werkzaam in de uitvaartbranche, een beroep dat ik met veel liefde en passie mag uitvoeren. Ik heb echt mijn hart verloren aan het uitvaartvak. Vaak hoor ik mensen zeggen ‘dat kan toch niet, je zit altijd in verdriet en ellende.’

Dan voel ik altijd de behoefte om uit te leggen wat dit vak zo uniek en waardevol maakt. En ja, natuurlijk maak ik in mijn vak veel emotionele en verdrietige situaties mee, ik werk tenslotte met de dood. Maar ik zie en voel het als een voorrecht als families mij benaderen om hen te mogen ondersteunen in de dagen naar het definitieve afscheid. Je komt zo dicht bij mensen in een levensfase waarin ze vaak ook kwetsbaar zijn. Mijn uitdaging ligt dan in het ondersteunen en inspireren zodat we er samen een liefdevol en eigentijds afscheid van kunnen maken.

Thuis in het zuiden

Nu is voor mij de tijd gekomen dat ik hier vanuit Noord-Brabant en ook in Limburg mijn passie voor het vak weer ga oppakken. Met de bewuste keuze om mijn eigen kleinschalige en onafhankelijke onderneming te starten. Werken vanuit mijn hart en met mijn hoofd. Zonder gebonden te zijn aan vaste protocollen of beperkingen waar ik helaas te vaak in vastliep. Zonder knellend jasje waar ik me niet gemakkelijk in voel.

Diepe indruk

Zoveel bijzondere en intense ontmoetingen in mijn vak de afgelopen 12 jaar. En ja, ook hele verdrietige en emotionele momenten heb ik met families beleefd. Waardevolle en dankbare momenten die ik nooit zal vergeten. Gebeurtenissen binnen families die diepe indruk bij mij hebben achtergelaten en in mijn geheugen staan gegrift. Alle ervaringen en momenten neem ik mee. Al deze ervaringen en momenten maken Nieskens Uitvaartzorg waar het voor staat, een liefdevol en eigentijds afscheid. Een weerspiegeling van een dierbare, voor altijd in onze herinnering.

In mijn blogs zal ik onder andere bijzondere momenten met jullie gaan delen en uiteraard altijd met integriteit.