Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar ???

 

Velen van ons herkennen het wel, het bijna op automatische piloot, avondje kaartjes schrijven. Een knap staaltje productiewerk, met in het meest keurige handschrift ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!’, even sierlijk ondertekenen, in het handgeschreven envelopje schuiven, feestelijk zegeltje er op en met een tevreden gevoel richting brievenbus. Zo, de kerstgroet is de deur uit richting alle dierbaren. Toch even aan elkaar denken deze dagen met een gezellig kaartje. Voelt fijn.

Maar voor wie voelt het fijn?

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, zijn woorden die zo gemakkelijk uit onze mond en pen rollen, maar zijn ook woorden die pijnlijk kunnen zijn. Wat als iemand verdriet heeft om een dierbare die er niet meer is? Verdriet om het gemis eindigt immers niet na een jaar, ook niet na twee of drie jaar. De scherpe kantjes gaan er misschien wel iets van af, maar het gemis zal er altijd zijn. Zeker met de feestdagen. Hoe goed bedoeld ook, een standaard kerstgroet op de deurmat kan voor iemand die een dierbare erg mist en niet in een feeststemming is, erg kil aanvoelen en meer kwaad doen dan goed.

Daarom wil ik met jullie graag even stilstaan bij mensen die iemand missen of in verdrietige omstandigheden verkeren. Zij moeten zich door deze dagen heen worstelen. Een kaartje met een persoonlijke boodschap, een hart onder de riem, zal veel betekenen voor de ontvanger. Het hoeven geen grote indrukwekkende woorden te zijn. Een kleine en eenvoudige ‘ik denk aan je, zeker nu’ of elke andere boodschap vanuit het gevoel zal hartverwarmend zijn. Verdriet kunnen we niet wegnemen helaas, maar we kunnen het misschien wel een beetje draaglijker maken.

Eén zonnestraal is voldoende om het donker te verlichten . . . 

1 antwoord
  1. Daphne zegt:

    Als ik dood zou zijn:.. Zou ik het een eer vinden als Jij Henriëtte mijn uitvaart gaat verzorgen omdat ik weet dat je r voor zal zorgen dat het een mooi en waardig afscheid zal zijn!!!! Nu hoop ik (en denk ik) dat ik nog vele jaren mag genieten van dit mooie en inmiddels liefdevolle leven❤️
    Maar mocht dit niet zo zijn…
    Heb je mij in de pocket
    Succes met je mooie onderneming

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *