nieskens

Veerkracht, zo onwaarschijnlijk diep verborgen

Waarom heb ik gekozen voor een pauwenveer in mijn huisstijl? De pauwenveer heeft voor mij diverse symbolische waarden. Het oog in de veer staat voor Oog voor detail. Het staat voor respect en waardigheid naar de overledene. De Pauw staat ook voor onsterfelijkheid, ieder van ons laat zijn eigen vingerafdruk na.

De relatie met de overledene blijft staan maar krijgt wel een andere plaats, een gewortelde herinnering in ons hart. Herinneringen zijn een zeer kostbaar bezit. Belangrijk ook is de veerkracht die ik in al die jaren met bewondering heb gezien bij de naasten die vaak met diepe hartenpijn afscheid moesten nemen. Veerkracht die zo onwaarschijnlijk diep verborgen in mensen zit. Maar voor mij staat de pauwenveer ook voor dankbaarheid en trots die ik voel, dat ik zoveel intense momenten met mensen mag delen. Ik kan de pijn en verdriet niet wegnemen maar misschien wel een beetje dragelijk maken, door samen te zorgen voor een liefdevol afscheid en een waardevolle herinnering.

Achter elke traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinnering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *