Neem vooral de tijd

Als een dierbare overlijdt, neem dan vooral de tijd die u nodig heeft. U bepaalt zelf wanneer u een arts of uitvaartverzorger belt. 

Te vaak heb ik ervaren dat nabestaanden denken dat ze direct na een overlijden een arts of uitvaartverzorger moeten bellen. Ik wil vanuit mijn hart benadrukken dat dat echt niet nodig is. Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik hoe verwarrend plots alles kan zijn als je vanuit onwetendheid of schrik te snel belt. Zo snel er een arts of uitvaartonderneming aanwezig is, wordt vaak het intieme kostbare moment doorbroken

Lichtstralen en bloemen in een kerk
Koester het samen zijn

Koester het samenzijn

Er is echt géén haast geboden, blijf bij u eigen gevoel en neem de tijd die u nodig heeft. Misschien wilt u graag nog in alle rust alleen zijn of wilt u eerst familie/vrienden informeren en hen de gelegenheid geven om langs te komen. Koester de intimiteit van het samenzijn op dat moment. Het mag.

Bel ons als ú zover bent

Pas wanneer ú zover bent neemt u contact op met de dienstdoende huisarts. Zodra de huisarts het overlijden heeft vastgesteld, belt u ons

 1. Bel de huisarts
  Neem eerst contact op met de huisarts of huisartsenpost. De huisarts geeft een schriftelijke verklaring van overlijden af.
 2. Bel Henriëtte Nieskens
  Dag en nacht bereikbaar voor een melding van overlijden.

  U belt naar: 0475-202 073.

 3. Eerste contact

  Bij het eerste telefonisch contact bespreken we uw wensen rondom de laatste verzorging en opbaring. Onze eerste zorg gaat altijd naar de overledene. Aansluitend spreken wij een tijdstip af voor een eerste gesprek en zullen er vervolgens vervolgafspraken plaatsvinden.